yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Wiki Article
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, yük taşıma kapasiteleri ve lazım yangına dayanıklılık dereceleri dahil yetişmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını esenlar.
Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin kanatı aralık, yangın kapıları çoğu kez özel istila ve kapı menteşeleri kabil sair yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.
Yangın merdiveni kapısı tasarrufında uyanıklık edilmesi müstelzim öge kapının kapalı tutulmasıdır. Hem alışverişlevinin yitirilmemesi ciğerin hem de merdivenin sadece amacı bağırsakin kullanılabilmesi yürekin bu unsura ilgi edilmelidir.
şayet bir yangın bapsı muhtevain eder araştırması binalıyor ise bu durumda en kazançlı alternatif ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile pay etmek ve buna nazaran en doğru ederı dercetmek olacaktır.
Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında birey ve finans kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince etkili ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yönüne yakın ürkü pas kolu bulunmasıdır.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince belli yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) belli başlı durumlara bakarak TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Yangın Kapısı Montajı Nite örgülır? Her binanın iye evetğu yer ve ihtiyacı göz önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mütehassıs ekipler tarafından örgülmaktadır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kat sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle de muhteşem binalarda olması kişilerin can kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.
Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul engellemeye yardımcı evet.
Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri içermektedir.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yarar görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli sarrafiyelı kriterler hane önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle rast bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: